Известие

Collapse
No announcement yet.

допитване за 147

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• допитване за 147

..................
    Last edited by valeri_banchev; d.m.y г., 09:33.

Здравей,колегаИзбора ти е много добър,но преди да предприемеш стъпката с покупката задължително караш колата на пълна диагностика при хора,които разбират от Алфа!Ако те кажат,че е читава кола,купуваш сменяш консумативи и само и се радваш.А волана ти е най-малкия кахър т.е. отиваш при тапицер,избираш си кожа и след 1час имаш нов волан за около 15лв.Прегледай и окачването за луфтове и тропане(при движение) откъдето също можеш да намалиш цената.Ще чакаме инфо какво е станало.Успех!
    Alfa Romeo 147 JTD '01

Comment

ако питаш мен износен волан=много километри. не се заблуждавай че е на малко години, може да е на много км. моята я взех 6 годишна и беше на 165к, а волана и тапицерията е в много добро състояние.
      alfa 147 2.0 ts

Comment

Със сигурност е карана. Дизелащина. И аз като колегата ще ти препоръчам диагностика, но не се предоверявай. Покарай я. Ще усетиш как се държи, стабилна ли е, дали нещо тропа, хлопа, скърца. Изрежи я няколко пъти, двигателя трябва да зацепи почти като бензинов, яко ряз. Огледай я , виж как стои...изправена, стегната. Виж и тръбите на турбото, не че разбирам, но често се чупят. Съответно дали то самото работи, стабилна в обороти, как загрява...
        Този JTD мотор работи като "часовник" както казват на AuDI, само дето не пуши и е по-тих.

В общи линии колицата е добра. Приветствам те за избора. В крайна сметка всичко опира до късмет!
        147 JTD '02
        sigpic

Comment

Тва че е карана не трябва да те плаши, но все пак я закачи на екзаминер, та поне да си знаеш на колко километра е наистина. Важното за една кола е състоянието, а не километрите. Щом е дизелова, значи е карана основно на извънградско, което автоматично означава по-малко амортизиране от бензиновият вариант, каран от някоя мацка в градски условия
          Last edited by fiore; d.m.y г., 16:46.
          Giulietta 1,6 JTDm 2013
          156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

за състоянието й съм объркан честно казано, а за кормилото е относително има коли на по 200 000 без да е мръднало и някой на по 80 000км са изтъркани.
            Каде мога да и направя евентуално един тест(диагностика и др) преди купуване, защото доста добре си пудрат колите и така само на око ще е гадаене?
            P.S
            kakvo e екзаминер?
            Last edited by valeri_banchev; d.m.y г., 16:18.

Comment

Първоначално публикувано от valeri_banchev Покажи съобщение
              за състоянието й съм объркан честно казано, а за кормилото е относително има коли на по 200 000 без да е мръднало и някой на по 80 000км
              Каде мога да и направя евентуално един тест(диагностика и др) преди купуване, защото доста добре си пудрат колите и така само на око ще е гадаене?
              P.S
              kakvo e екзаминер?
              Ако си от София, в "Екстрийм"
              Търси Бобо и той ще я погледна.
              sigpic

Comment

от софия съм, но незнам каде е ,,екстрийм'' каде се намира?

Comment

На дизела може да се разбере на колко км е...а относно плюсовете и минусите,плюсовете са повече:малък разход на гориво,върви като самолет,чупи се по-малко (то това е повече на късмет но повечето бензинки дават дефекти в това отношение)...минусите са че е малко скъпичка за поддръжка...но според мен дизела е най-добрия избор!

Бог прощава JTD-то НЕ!

Comment

Първоначално публикувано от valeri_banchev Покажи съобщение
                    от софия съм, но незнам каде е ,,екстрийм'' каде се намира?
                    Ето тук можеш да намериш повече информация и телефон за връзка: http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=3727
                    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от RPWWD Покажи съобщение
                      Тва че е карана не трябва да те плаши, но все пак я закачи на екзаминер, та поне да си знаеш на колко километра е наистина. Важното за една кола е състоянието, а не километрите. Щом е дизелова, значи е карана основно на извънградско, което автоматично означава по-малко амортизиране от бензиновият вариант, каран от някоя мацка в градски условия
                      Колега каква е разликата в износването на двигателя ри карането от мацка,от по възрастна жена или от някой мъж?))
                      Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
                      sprint tropheo
                      155/1.8
                      156/2.0 Selespeed

Comment

На дълъг път, особено когато е дизел, двигателят влиза в постоянни обороти, при оптимална температура и респективно се износва по-малко, другите възли на колата също не се натоварват толкова. Когато автомобилът е каран предимно в градски условия, на първа, втора, трета, стоп...гаси - пали, полусъединител и т.н. се износва много повече и то генерално. За мацката го казах, защото 147 си е женска кола, доста популярна сред противоположният пол - даже имаше една реклама на Q2 диференциал с една мацка, която караше 147 и обясняваше колко сигурна се чувства с него. Ти би трябвало добре да знаеш, че жена шофьор и негър скиор няма Те не знаят какво е това навремменна смяна на предавка, не знаят какво е това амбреаж и че от време на време въпросният педал трябва да се отпуска, не могат да паркират(колата ще е пребоядисвана многократно в определени области) и т.н....
                        Giulietta 1,6 JTDm 2013
                        156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Тук се изговориха бая глупости
                          Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                          Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                          Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Здравейте и от мен,
                            И аз съм се спрял на същият дизелов модел, колата изглежда като дизайн доста добре. Да попитам къде бих могъл да й направя цялостен преглед в ПЛОВДИВ преди да на правя покупката? Иначе като качество Алфите добри ли са, имам на предвид развалят ли се често/знам че е малко тъп въпрос но все пак да попитам/??

Comment

Първоначално публикувано от RPWWD Покажи съобщение
                              За мацката го казах...
                              Абсолютно вярно е това, обаче 99,9% от жените не си вкарват двг-то в лютеницата толкова често, колко аз. Иначе, за боята... днес гледах една служебна Фиеста, която 2006, на 63к км. беше за пълно пребоядисване. Ама това се вижда от пръв поглед.
                              2014: Deutschland über alles

Comment

Working...
                              X